ENTJ

ENTJt ovat huipputyyppejä
“Luontaiset johtajat”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti uuden äärellä

Olet mielikuvituksekas, energinen ja innovatiivinen suunnittelija, joka saa muutoksista voimaa ja luottaa mahdollisuuksiinsa. Otat mielelläsi langat käsiisi, ja olet nopea suunnittelemaan ja organisoimaan hyväksi kokemiesi ideoiden käytäntöön viemistä. Nautit ollessasi asioista perillä. Sinulla on luontainen kyky kehittää ja luoda uutta, olet suoraviivainen ja päättäväinen. Muista, että usein tarvitset ulkopuolisia ärsykkeitä, kuten muita ihmisiä ja yhteistyötä, jotta ideamyllysi käynnistyy. Kaikenlainen liika yksinpuurtaminen tai rutiini tappaa luovuutesi.

Tieto, loogisuus ja merkitys motivoivat

Olet myös looginen – ja skeptinenkin – ajattelija, jolle palaset loksahtavat kohdilleen helposti kokonaisuudeksi. Nautit saadessasi edetä työjärjestyksen mukaisesti vaiheittain kohti tarkkaa ratkaisua ennen uuteen asiaan siirtymistä.  Myös intuitiosi on vahva, ja voitkin luottaa siihen, mitä se sinulle kertoo.

Teet ratkaisuja ja päätöksiä nopeasti usein jo ideoiden kanssa yhtä aikaa. Nopeutesi voi välillä olla haastavaa muille, jotka eivät aina kerkeä mukaasi. Pyri siis tietoisesti hidastamaan välillä tahtia ja anna muillekin tilaa tulla mukaan ratkaisujen tekoon. Sinun kannattaa myös toisinaan pysähtyä sen äärelle, millaisia ajatuksia ja tunteita toimintasi muissa herättää. 

Käsittelet tietoa ja havaintojasi systemaattisesti ja teet johtopäätöksiä analyysien ja abstraktien luokittelujen avulla. Päätöksenteossa sinulle on tärkeätä varmistaa kaikkien yhdenmukainen kohtelu, johon pyrit hyödyntämällä vahvuuttasi loogiseen ajatteluun. Otat askeleen taaksepäin ja tarkastelet tilannetta objektiivisesti sen plussia ja miinuksia arvioiden. Muista kuitenkin tarkastella faktojen lisäksi myös tilanteen vaikutusta muihin ihmisiin.

Merkityksellisyys on sinulle tärkeää, ja tämä näkyy mm. ihmissuhteissasi tai vaikkapa siinä, millainen työ sinulle on tärkeää ja mielekästä. Huominen on mielenkiintoisempi sinun hermostotyypillesi, koska siihen voit vielä vaikuttaa ja suuntaatkin ajatuksiasi usein tulevaan, uutta kehittäen ja ideoiden. Se, mihin et voi vaikuttaa – eli menneisyys – ei aina ole niin kovin kiinnostavaa, jolloin voit vaikuttaa huonomuistiselta. 

Jos sinua kuitenkin muistutetaan menneen tapahtuman merkityksellisyydestä, niin ei sinulla ole mitään vaikeuksia palauttaa asiaa mieleesi.

Voimaa ihmisistä

Ulospäin suuntautuneena tyyppinä lataudut ihmisten seurassa, mutta et välttämättä kenen tahansa seurassa. Saat täytettyä akkusi luotettavien ihmisten kanssa, jotka sallivat sinun vain olla, vaatimatta sinulta mitään. Muista aika ajoin ilmaista arvostuksesi näitä luottoihmisiä kohtaan ja käytä myös tietoisesti aikaa ihmissuhteiden kehittämiseen.

Puhuminen on sinulle ajattelun väline, jolloin se, mitä sanot, ei aina ole ajattelun lopputulema tai päätös vaan itse asiassa ajattelun alku. Sinulle on tärkeä kuulla, mitä ajattelet, jotta ymmärrät, mitä ajattelet. Kommunikointi on sinulle helppoa ja vaivatonta. Sinulla on luontainen kyky muuttaa tietoa sanoiksi ja nautitkin lukemisesta ja kirjoittamisesta. Olet myös varsin taitava ja luova suullisessa ilmaisussasi. Tätä vahvuutta kannattaa hyödyntää myös silloin, kun asiat ovat menneet solmuun ja päässä härveltää. Älä jää yksin miettimään asioita, vaan lähde ajattelemaan ääneen muiden kanssa.

Härvellystä ja stressiä sinulle voivat aiheuttaa erityisesti tilanteet, joissa asiat junnaavat paikoillaan eikä todellisia päätöksiä saada aikaan. Turhaudut myös, jos ihmiset alkavat liikaa valittamaan ja vastustamaan uudistuksia. Tällöin voit alkaa ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat huomata yhtäkkiä muuttuneesi epävarmaksi ja herkkätunteiseksi pomottajaksi, jonka tunteet kasautuvat kunnes purkautuvat voimakkaanakin suuttumuksena. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan analyyttiseen ja energiseen tyyliisi. 

Keho kertoo

Motivoituminen saattaa sinulla näkyä jopa kehon asennossa erityisen selkeästi. Jotkut tulkitsevat tämän vihaisuutena, vaikka kyseessä onkin vain sinun kehosi luontainen asento, johon se hakeutuu silloin, kun sinä innostut ja keskityt. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen laskemalla leukasi ja suuntaamalla katseesi eteen sekä varmistamalla liikuntasuoritukseen sopivan mielialan. Löydät voimaa erityisesti takaketjustasi.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse