ESFJ

ESFJt on huipputyyppejä
“Maailman parhaat  emännät ja isännät”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti seurallinen

Olet luontaisesti seurallinen ja lämminsydäminen ihminen, joka usein löytää itsensä tekemästä jotain kivaa muille. Nautit siitä, että saat ihmiset viihtymään ja osaat luontaisesti luoda tilanteista miellyttäviä. Sinulla on vahva arvojärjestelmä, joka vaikuttaa päätöksentekoosi ja vaikkapa siihen, millaista työtä haluat tehdä. Mietit tarkkaan, miten päätöksesi tulee vaikuttamaan muihin ihmisiin tai arvioit sitä, miten päätös istuu sinun arvomaailmaasi.

Ihmisistä voimaa

Lataudut ihmisten seurassa, mutta et välttämättä kenen tahansa seurassa. Saat täytettyä akkusi luotettavien ihmisten kanssa, jotka sallivat sinun vain olla oma itsesi. Tarvitset myös välillä yksinoloa, jotta saat itsellesi tilaa kuulla, mitä sinun kehosi ja mielesi kertovat, sillä muiden seurassa tuntosarvesi ovat helposti kääntyneet kohti muiden tunteita ja fiiliksiä. Tämä on sinulle arvokas työkalu, mutta toisinaan se voi kuormittaa sinua liikaa. Arjen pyörteessä et nimittäin välttämättä aina huomaa edes napanneesi jonkun toisen tunnetilan matkaasi, ja saatat jatkaa päivääsi väärällä tunteella. Muista tunnistaa ja ottaa omat tarpeesi ihan yhtä vakavasti kuin muidenkin.

Ulospäin suuntautuneena tyyppinä puhuminen on sinulle ajattelun väline, jolloin se, mitä sanot, ei aina ole ajattelun lopputulema tai päätös vaan itse asiassa ajattelun alku. Sinulle on tärkeä kuulla, mitä ajattelet, jotta ymmärrät, mitä ajattelet. Tätä vahvuutta kannattaa hyödyntää myös silloin, kun asiat ovat menneet solmuun ja päässä härveltää. Älä jää yksin miettimään asioita, vaan lähde ajattelemaan ääneen muiden kanssa.

Faktat, käytäntö ja hyöty motivoivat

Olet luontaisesti käytännön ihminen ja tekijä. Keskityt faktoihin ja nautit tutuista toimintatavoista ja siitä, että saat tehdä omia ratkaisujasi omien kykyjesi mukaisesti. 

Tutkit, suunnittelet ja selvität asioita, ja lähdet sitten kokeilemaan niitä käytännössä niin, että niistä hyötyvät sinun lisäksesi muutkin. Hyödyn tunnistaminen ja löytäminen asioista niin itselle kuin muille onkin sinulle tärkeä toimintaasi kannatteleva ajuri. Toisinaan tämä saattaa jopa näkyä siinä, että ajattelet tietäväsi muiden puolesta sen, mikä juuri heidän kohdallaan toimii, joten muista kuunnella tarkalla korvalla, mitä toiset todella tarvitsevat ja haluavat.

Järjestelet tietoa mielessäsi loogiseen järjestykseen ja hyödynnät tätä taitoa, kun yrität ymmärtää tai kehittää asioita paremmaksi. Viet asioita eteenpäin suunnitelmallisesti tekemiesi työjärjestysten avulla ja mukaisesti asia kerrallaan kohti tarkkaa analyysiä ja ratkaisua. Sinulla on luontainen kyky muuttaa tietoa sanoiksi ja nautitkin lukemisesta ja kirjoittamisesta. Olet tarkka ilmaisussasi – usein onnistut kertomaan sen mitä haluat sanoa vain yhtä sanaa käyttämällä.

Keho kertoo

Hermostotyypilläsi on usein vahva keho ja hyödynnät mielelläsi koko kehoa aktiviteeteissasi. Luotat siihen, että kehosi kyllä jaksaa. Tämä näkyy mm. siinä, että tuotat energiaa tekemällä eli ruksimalla vaikkapa to do -listalta asioita pois tai puuhastelemalla koko ajan jotain. Riskinä tässä on se, että ylisuoritat etkä huomaa varmistaa riittävää tasapainoa työn ja muun elämän välille. Muista suunnitella palautumisen hetkiä päiviisi, niin kehosi kuin mielesi hyvinvoinnin kannalta.

Härvellystä ja stressiä sinulle voivat aiheuttaa myös erityisesti muutostilanteet, jos niihin liittyy monenlaisia ongelmia ja ristiriitoja, ja jos niissä ei voi tukeutua aikaisempiin toimintamalleihin. Tällöin voit huomata alkavasi ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat yhtäkkiä olla varsin kriittinen paitsi itseäsi myös muita kohtaan. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan myönteiseen ja avuliaiseen tyyliisi. 

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse