INFJ

INFJt ovat huipputyyppejä
“Inspiraatio muille”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti vakaumuksellinen

Olet päättäväinen ja voimakastahtoinen vakaumuksesi vankkumaton puolustaja, mutta et tavoitellaksesi henkilökohtaisia etuja. Palvelet yhteistä hyvää ja haluat huolehtia muista. Pyrit tasapainoon usein luovuuttasi, mielikuvitustasi ja herkkyyttäsi hyödyntäen. Teet päätöksiä usein tunne- tai arvopohjaisesti; mietit, miten päätöksesi tulee vaikuttamaan muihin ihmisiin tai arvioit sitä, miten päätös istuu sinun arvomaailmaasi.

Yksinolosta voimaa

Muista kuitenkin pitää huoli omasta jaksamisestasi. Jotta saat ladattua akkusi täyteen, tarvitset ajoittain aikaa yksin. Yksin saat myös itsellesi tilaa kuulla mitä sinun kehosi ja mielesi kertovat, sillä muiden seurassa aistit ja pyrit ottamaan muiden tunteet hyvin huomioon. Tämä on sinulle arvokas työkalu, mutta toisinaan se voi kuormittaa sinua liikaa. Arjen pyörteessä et nimittäin välttämättä aina huomaa edes napanneesi jonkun toisen tunnetilan matkaasi, ja saatat jatkaa päivääsi väärällä tunteella. 

Sisäinen maailmasi on valtavan rikas paikka ja viihdyt siellä hyvin. Löydät sieltä usein vastauksia ongelmiisi ja kysymyksiisi. Pohdit myös mielelläsi asioita ennen kuin sanot mielipiteitäsi ääneen.  Muodostat mielipiteesi nopeastikin, ja usein itseksesi. Riskinä tässä kuitenkin voi olla se, että saatat käyttää enemmän aikaa ajatteluun kuin tekemiseen, joten kehitä ja vie käytäntöön myös toimintasuunnitelma ideoittesi toteuttamiseksi. Muista myös toisinaan sparrailla ideoita muiden kanssa silläkin riskillä, että he ovat eri mieltä. Epätasapainoa ja stressiä sinulle voivat aiheuttaa erityisesti tilanteet, joissa ihmiset riitelevät tai joissa olet joutunut tahtomattasi huomion keskipisteeksi. Tällöin voit huomata alkavasi ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista.

Saatat yhtäkkiä takertua yksityiskohtiin tai jopa haastaa riitaa. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan empaattiseen ja harmoniseen tyyliisi.

Kehittäminen, suunnitelmallisuus ja merkitys motivoivat

Sinulla on luontainen kyky kehittää ja luoda uutta, innostut muutoksista. Kaikenlainen liika rutiini tai ’aina on tehty näin’ -ajattelu tappaa luovuutesi. Olet myös looginen ajattelija, jolle palaset loksahtavat kohdilleen helposti kokonaisuudeksi. Nautit saadessasi edetä työjärjestyksen mukaisesti vaiheittain kohti tarkkaa ratkaisua ennen uuteen asiaan siirtymistä. 

Olet tarkka ilmaisussasi – usein onnistut kertomaan sen mitä haluat sanoa vain yhtä sanaa käyttämällä. Myös intuitiosi on vahva, joten uskalla luottaa siihen, mitä se sinulle kertoo. 

Merkityksellisyys on sinulle tärkeää, ja tämä näkyy mm. ihmissuhteissasi tai vaikkapa siinä, millainen työ sinulle on tärkeää ja mielekästä. Huominen on mielenkiintoisempi sinun hermostotyypillesi, koska siihen voit vielä vaikuttaa. Se, mihin et voi vaikuttaa – eli menneisyys – ei ole niin kovin kiinnostavaa, jolloin voit vaikuttaa huonomuistiselta. Jos sinua kuitenkin mustutetaan menneen tapahtuman merkityksellisyydestä, niin ei sinulla ole mitään vaikeuksia palauttaa asiaa mieleesi.

Keho kertoo

Hermostosi rakastaa rytmiä, ja oletkin sulava ja jopa taiteellinen liikkeissäsi. Esimerkiksi juoksusi on kepeää, ylöspäin ponnistavaa. Tai opit vaikkapa laulujen sanat aika helposti, koska rytmi auttaa sinua muistamaan. Tätä ominaisuutta kannattaa hyödyntää opetellessasi jotain uutta vaikkapa kuuntelemalla podcastia samalla kun annat kehosi tuottaa jotain rytmiä. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen rentouttamalla kehosi ja luomalla katseesi alas sekä varmistamalla liikuntasuoritukseen sopivan tunnetilan ja mielialan.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse