INTJ

INTJt ovat huipputyyppejä
“Kaikkea voi parantaa”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti uuden äärellä

Sinulla on luontainen kyky nähdä ja aavistaa sellaisia asioita, joita silmillä ei näe, sillä intuitiosi on varsin vahva. Innostut uusista ideoista, muutoksista ja mahdollisuuksista, ja uskotkin siihen, että kaikkea voi ja pitää kyseenalaistaa ja arvioida uudelleen. Sinulla on luontainen kyky kehittää ja luoda uutta, ja osaat hyvin perustella ideoitasi sekä miettiä, miten ne kannattaa käytännössä toteuttaa. Kaikenlainen liika rutiini tai ’aina on tehty näin’ -ajattelu tappaa luovuutesi.

Yksinolosta voimaa

Sisäinen maailmasi on valtavan rikas paikka ja viihdyt siellä hyvin. Löydät sieltä usein vastauksia ongelmiisi ja kysymyksiisi. Pohdit myös mielelläsi asioita ennen kuin sanot mielipiteitäsi ääneen. Itse asiassa, jotta sinun on hyvä ja helppo olla, tarvitset ajoittain aikaa yksin, jolloin lataat akkusi täyteen. Muutoin energiasi saattaa loppua ja väsähdät. Varo vain, ettet hautaudu omaan sisäiseen maailmaasi, jolloin saatat unohtaa sanoa asioita ääneen ulos muillekin. Hyödytkin siitä, että välillä testaat jopa keskeneräisiä ajatuksiasi muiden kanssa.

Tieto, loogisuus ja merkityksellisyys motivoivat

Olet myös looginen ajattelija, jolle palaset loksahtavat kohdalleen helposti kokonaisuudeksi. Nautit saadessasi edetä työjärjestyksen mukaisesti vaiheittain kohti tarkkaa ratkaisua ennen uuteen asiaan siirtymistä. Käsittelet tietoa ja havaintojasi systemaattisesti ja teet johtopäätöksiä analyysien ja abstraktien luokittelujen avulla. Päätöksenteossa sinulle on tärkeätä varmistaa kaikkien yhdenmukainen kohtelu, johon pyrit hyödyntämällä vahvuuttasi loogiseen ajatteluun. Otat askeleen taaksepäin ja tarkastelet tilannetta objektiivisesti sen plussia ja miinuksia arvioiden. Muista kuitenkin tarkastella faktojen lisäksi myös tilanteen vaikutusta muihin ihmisiin. Olet nimittäin nopea muodostamaan mielipiteitäsi, joiden takana saatat toisinaan seistä jopa turhankin periksiantamattomasti.

Joskus toteuttamiskelvottomista ideoista kuitenkin kannattaa luopua, oli niiden perusajatus miten hyvä tahansa.

Merkityksellisyys on sinulle tärkeää, ja tämä näkyy mm. ihmissuhteissasi tai vaikkapa siinä, millainen työ sinulle on tärkeää ja mielekästä. Huominen on mielenkiintoisempi sinun hermostotyypillesi, koska siihen voit vielä vaikuttaa ja suuntaatkin ajatuksiasi usein tulevaan, uutta kehittäen ja ideoiden. Se, mihin et voi vaikuttaa – eli menneisyys – ei aina ole niin kovin kiinnostavaa, jolloin voit vaikuttaa huonomuistiselta. Jos sinua kuitenkin muistutetaan menneen tapahtuman merkityksellisyydestä, niin ei sinulla ole mitään vaikeuksia palauttaa asiaa mieleesi.

Voimaa sisältä

Saatat pitää erityisen paljon kirjoittamisesta, sillä sinulla on taito tuottaa pohdittua, jäsenneltyä ja helppolukuista tekstiä. Tätä vahvuutta ja kykyä jäsentää ajatuksia kirjoittamalla kannattaa hyödyntää myös silloin, kun oma sisäinen maailma tuntuu olevan sekaisin. Stressaannut erityisesti tilanteissa, joissa asioita pitäisi hoitaa tiettyjen mallien ja sääntöjen mukaan. Aistisi ja huomiokykysi väsyvät nopeasti, tarkkaavaisuutesi heikkenee ja alat helposti ajattelemaan ja käyttäytymään tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat huomata yhtäkkiä muuttuneesi varsin epävarmaksi ja herkkätunteiseksi, itsehillintäsi saattaa pettää ja näkyä voimakkaanakin purkautumisena. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan innovatiiviseen ja intuitiiviseen tyyliisi. 

Keho kertoo

Motivoituminen saattaa sinulla näkyä jopa kehon asennossa erityisen selkeästi. Jotkut tulkitsevat tämän vihaisuutena, vaikka kyseessä onkin vain sinun kehosi luontainen asento, johon se hakeutuu silloin, kun sinä innostut ja keskityt. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen laskemalla leukasi ja suuntaamalla katseesi eteen sekä varmistamalla liikuntasuoritukseen sopivan mielialan. Löydät voimaa erityisesti takaketjustasi.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse