ISFJ

ISFJt on huipputyyppejä
“Vahva velvollisuudentunto”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti sitoutunut

Olet ympäristöösi ja tehtäviisi sitoutunut tekijä, luotettava joukkuepelaaja ja sympaattinen kuuntelija. Keskityt faktoihin ja nautit totuttuihin tapoihin pohjautuvasta työskentelystä. Tutkit, suunnittelet ja selvität asioita, ja lähdet sitten kokeilemaan niitä käytännössä niin, että niistä hyötyvät sinun lisäksesi muutkin. Hyödyn tunnistaminen ja löytäminen asioista niin itselle kuin muille onkin sinulle tärkeä toimintaasi kannatteleva ajuri. Teet päätöksiä usein tunne- tai arvopohjaisesti; mietit, miten päätöksesi tulee vaikuttamaan muihin ihmisiin tai arvioit sitä, miten päätös istuu sinun arvomaailmaasi.

Yksinolosta voimaa

Sisäinen maailmasi on valtavan rikas paikka ja viihdyt siellä hyvin. Löydät sieltä usein vastauksia ongelmiisi ja kysymyksiisi. Itse asiassa, jotta sinun on hyvä ja helppo olla, tarvitset ajoittain aikaa yksin, jolloin lataat akkusi täyteen. Muutoin energiasi saattaa loppua ja väsähdät. Varo vain, ettet hautaudu omaan sisäiseen maailmaasi, jolloin saatat unohtaa sanoa asioita ääneen ulos muillekin.

Yksin saat myös itsellesi tilaa kuulla mitä sinun kehosi ja mielesi kertovat, sillä muiden seurassa tuntosarvesi ovat helposti kääntyneet kohti muiden tunteita ja fiiliksiä. Tämä on sinulle arvokas työkalu, mutta toisinaan se voi kuormittaa sinua liikaa. Arjen pyörteessä et nimittäin välttämättä aina huomaa edes napanneesi jonkun toisen tunnetilan matkaasi, ja saatat jatkaa päivääsi väärällä tunteella.

Tarkka ilmaisu

Pohdit mielelläsi asioita ennen kuin sanot mielipiteitäsi ääneen. 

Olet tarkka ilmaisussasi – usein onnistut kertomaan sen mitä haluat sanoa vain yhtä sanaa käyttämällä. Saatat pitää erityisen paljon kirjoittamisesta, sillä sinulla on taito tuottaa pohdittua, jäsenneltyä ja helppolukuista tekstiä. Tätä vahvuutta ja kykyä jäsentää ajatuksia kirjoittamalla kannattaa hyödyntää myös silloin, kun oma sisäinen maailma tuntuu olevan sekaisin. Tasapainoasi horjuttavat erityisesti tilanteet, joissa ihmisten välillä on ristiriitoja, joita sinä helposti joko yrität karttaa tai sovitella.

Muodostat mielipiteesi nopeastikin, usein itseksesi. Viet asioita eteenpäin tekemiesi työjärjestysten avulla ja mukaisesti asia kerrallaan kohti tarkkaa ratkaisua. Koska arvostat vaatimattomuutta etkä nauti oman itsesi korostamisesta, osaamisesi ja suorituksesti saattavat jäädä elämän hektisyydessä muilta huomaamatta. Opettele välillä tuomaan omaa osaamistasi, tekemistäsi ja tuloksiasi myös muiden näkyville.

Keho kertoo

Hermostotyypilläsi on usein vahva keho ja hyödynnät mielelläsi koko kehoa aktiviteeteissasi. Luotat siihen, että kehosi kyllä jaksaa. Tämä näkyy mm. siinä, että tuotat energiaa tekemällä eli ruksimalla vaikkapa to do -listalta asioita pois tai puuhastelemalla koko ajan jotain. Riskinä tässä on se, että ylisuoritat etkä huomaa varmistaa riittävää palautumista kehollesi ja mielellesi. Muista suunnitella palautumisen hetkiä päiviisi, niin kehosi kuin mielesi hyvinvoinnin kannalta. Väsyessäsi voit nimittäin alkaa ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat huomata yhtäkkiä muuttuneesi rauhattomaksi, huolimattomaksi tai jopa vihamieliseksi tyypiksi, jolle tulevaisuuskin saattaa näyttää varsin synkeältä. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan tunnolliseen ja huomaavaiseen tyyliisi. 

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse