ISTP

ISTPt on huipputyyppejä
“Kaikkea voi kokeilla kerran”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti rauhallinen

Olet rauhallisesti etäältä tilanteita, asioita ja ympäristöä tarkkaileva nopeiden havaintojen tekijä. Sinulla on luontainen kyky rakentaa ja omaksua loogisia päättelyketjuja, mikä näkyy esimerkiksi teknisten laitteiden ja järjestelmien erinomaisena ymmärryksenä ja hallintana. Mukaudut muuttuviin olosuhteisiin ja pysytkin rauhallisena ja analyyttisenä myös kriisitilanteissa, joissa pystyt tekemään järkeviä ratkaisuja.

Yksinolosta voimaa

Sisäinen maailmasi on valtavan rikas paikka ja viihdyt siellä hyvin. Pohdit mielelläsi asioita ennen kuin sanot mielipiteitäsi ääneen ja löydät sieltä usein vastauksia ongelmiisi ja kysymyksiisi. Varmista siis, että saat säännöllisesti aikaa yksin, jolloin lataat akkusi täyteen. Muutoin energiasi saattaa loppua ja väsähdät. Varo vain, ettet hautaudu omaan sisäiseen maailmaasi, jolloin saatat unohtaa sanoa asioita ääneen ulos muillekin.

Voimaa vaihtelusta

Olet luontaisesti käytännön ihminen ja tekijä. Keskityt faktoihin ja pyrit riittäviin ratkaisuihin, jotka osaat tilanteesta kuin tilanteesta tunnistaakin. Et häiriinny keskeytyksistä, vaan nautit siitä, kun sinulla on monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Arvostat vaihtelevuutta ja mahdollisuutta monipuolisten taitojen ja tekniikoiden käyttöön. Toisinaan saatat kiirehtiä seuraavaan asiaan, ennen kuin ensimmäinen tehtävä on suoritettu, joten kehitä pitkäjänteisyyttäsi ja opettele asettamaan tavoitteita ja tekemään suunnitelmia toiminnallesi sopivassa suhteessa.

Palasista kokonaisuuteen

Käsittelet tietoa ja havaintojasi systemaattisesti ja loistat synteesien tekijänä ja näkijänä. Käytät mielelläsi vertauskuvia kuvaillaksesi sen, mitä haluat sanoa. Nautit myös asioiden visualisoinnista, esimerkiksi piirtämällä tai muotoilemalla. Päätöksenteossa sinulle on tärkeätä varmistaa kaikkien yhdenmukainen kohtelu, johon pyrit hyödyntämällä vahvuuttasi loogiseen ajatteluun. Otat askeleen taaksepäin ja tarkastelet tilannetta objektiivisesti sen plussia ja miinuksia arvioiden. Muista kuitenkin tarkastella faktojen lisäksi myös tilanteen vaikutusta muihin ihmisiin.

Keho kertoo

Hermostotyypilläsi on usein vahva keho. Luotatkin siihen, että kehosi kyllä jaksaa. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen varmistamalla selän neutraalin notkon ja suuntaamalla katseesi eteenpäin. Voimattomuuden tai vaikkapa jäykkyyden tunne kehossasi, etenkin käsissäsi, voikin kieliä sinulle epäluontevasta tai epämiellyttävästä tilanteesta, stressistä ja väsymyksestä.

Et stressaannu kovinkaan helposti, mutta liian turvallinen ympäristö tai elämä, joka ei sisällä yhtään haasteita saattaa turhauttaa sinua. Turhautuneena ja väsyneenä saatat ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat huomata yhtäkkiä muuttuneesi kapeakatseiseksi ja kriittiseksi. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan joustavaan ja objektiiviseen tyyliisi.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse