Skip to main content

Primitiivirefleksit

Mistä on kyse? Primitiivirefleksit kuuluvat oleellisena osana ihmisen lapsuusajan kehitykseen. Ne yleensä kypsyvät pois eri kehitysvaiheissa, mutta erilaisten syiden vuoksi osia niistä saattaa jäädä päälle. Tämä aiheuttaa sensomotoriikan epätasapainotiloja, jotka haittaavat toimintaamme. Toisinaan primitiivirefleksit voivat myös syttyä uudestaan aikuisiällä, esimerkiksi jonkin trauman seurauksena. Traumalla tarkoitamme jotain yksittäiselle ihmiselle liian isoa henkistä tai fyysistä tapahtumaa. Voi olla, että olet ollut rajussa kolarissa tai tsunamissa, mutta ihan yhtä lailla traumana voidaan pitää pitkäaikaista stressiä, läheisen menetystä, päänlyöntiä, leikkauksia ja muita kehoon kajoavia asioita.

Aktiiviset primitiivirefleksit haittaavat toimintaamme, esimerkiksi oppimistamme, keskittymistämme ja stressinsietoamme, sekä altistavat kivuille, säryille ja eriasteisille loukkaantumisille. Primitiivirefleksit oireilevat hyvin yksilöllisesti – yhdellä ne voivat näkyä räjähdysherkkyytenä ja huonona stressinsietokykynä, toisella ne taas voivat ilmetä kipuina kehossa ja kolmannella on haasteita mielen ja jaksamisen kanssa. Lapsilla primitiivirefleksit voivat näkyä erityisesti käyttäytymishaasteina, oppimis- ja lukivaikeuksina, motorisina haasteina, yökasteluna ja vaikeuksina tunnesäätelyssä.

Make Sense -yksilövalmennus

Refleksityöskentelyyn pohjautuva sensomotorinen harjoittelu on kehitetty auttamaan tapahtuvaksi sitä, mikä aikeisemmin ei ole täysin tapahtunut. Refleksityöskentelyllä autetaan sellaisten refleksien integroitumista, joiden tulisi olla jo ’poistuneet’. Näin motorinen toiminta helpottuu ja hermoston toiminta tasapainottuu. Tämä näkyy toimintakyvyn paranemisena, esim. Keskittymisen ja oppimisen helpottumisena, sekä motoriikan parempana hallintana. Hermoston kuormitus vähenee, mikä laskee myös yleistä stressikynnystä ja vapauttaa voimavaroja tasapainoiseen elämään.

Varaa aika hermostotestaukseen, jossa testaamme hermostosi ja teemme yksilöllisen valmennussuunnitelman juuri sinulle.

Make Sense -valmennuksissa on kyse sensomotoriikasta. Sen avulla voidaan selvittää mm. ihmisen vahvuuksia ja motivaatiotekijöitä. Samoin sensomotoriikka voi antaa vastauksia esimerkiksi siihen, miksi yhdelle on helppoa istua paikallaan ja kuunnella, kun taas joku toinen tarvitsee samaan aikaan useita virikkeitä, eikä silti pysy paikoillaan.

Hermostotestauksessa tiedostat, millä tavalla juuri sinä toimit. Opit, millaisissa tilanteissa olet vahvimmillasi ja kummasta suunnasta vaikkapa noukit tietoa helpommin, oikealta vai vasemmalta. Opit, että miten saat parhaiten palauduttua stressaavista tilanteista juuri sinun hermostosi ja aivojesi kannalta optimaalisella tavalla.

Make Sense -hermostotestaus sisältää hermostotestauksen ja tulosten analyysin, ja siihen varataan 75 min. Hermostotestauksen tekee kanssasi Make Sense -valmentaja. Valmentaja kartoittaa sinun hermostotyyppisi ja motivaatiotekijöitäsi yksinkertaisilla, kehon voimantuottoa mittaavilla testeillä. Testeissä ei kuitenkaan tule hiki, vaan ne voi hyvin tehdä vaikka jakkupuku päällä.

TULOSSA KOULUTUKSIA!

Refleksiharjoittelu osaksi aikuisten arkea -koulutus, kevät 2023

Lisää primitiivireflekseistä-työpaja, kevät 2023

Refleksiharjoittelu osaksi arkea -koulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville, kevät 2023

Refleksiharjoittelu osaksi arkea – Koulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville

Kiinnostaako sinua oppia ymmärtämään paremmin, mistä primitiivireflekseissä on kyse? Haluatko ymmärtää teoriaa käytännössä, yhdessä pohtimalla ja kokeilemalla? Pohdituttaako sinua, miten puhua asiasta lasten tai nuorten kanssa? Make sense -tiimi tarjoaa käytännönläheistä koulutusta lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille.

Koulutuksessa opit
● ymmärtämään, mitä primitiivirefleksit ovat
● tunnistamaan primitiivirefleksien aiheuttamia haittoja lasten/nuorten kehitykselle käyttäytymisen haasteista oppimis- ja lukivaikeuksiin, motorisiin haasteisiin sekä ongelmiin päihteiden kanssa
● hyödyntämään erilaisia harjoitteita refleksien sammuttamiseksi
● soveltamaan opittua omassa työssäsi

Koulutus järjestetään kahtena lauantaina, joiden aikana käydään yhdessä läpi tietoperustaa ja opetellaan käytännön harjoitteita. Ensimmäisen koulutuspäivän päätteeksi saat sparrausta oman kokeilun suunnitteluun ja toteutukseen käytännössä vaikkapa omassa työssäsi. Toisena koulutuspäivänä pääset jakamaan kokemuksiasi ja syventämään ymmärrystäsi yhdessä meidän kanssamme.

Koulutus on suunniteltu Erkki Poikosen säätiön tukemana yhteistyössä kohderyhmänedustajien kanssa.

Pääkaupunkiseutu

Aikataulu:
La 12.8. klo 9.00-15.00

Koulutuspäivä 1:
primitiivirefleksien teoriaa ja käytännön harjoitteita, oman kokeilun suunnittelu

La 26.8. klo 9.00-15.00 

Koulutuspäivä 2:
oman kokeilun oppien kerääminen, osaamisen syventäminen teorian ja käytännön harjoitteiden kautta

Paikka:
Pääkaupunkiseutu

Hinta:
490 euroa, sisältää koulutuksen kahvin sekä lounaan.

Peruutusehdot:
14.7.2023 mennessä 0€
15.7.-28.7.2023 veloitamme 50% kurssin hinnasta
29.7.-12.8.2023 veloitamme 100% kurssin hinnasta

Lisätiedustelut: info@makesense.fi

Lisää koulutuksia tulossa!

Refleksiharjoittelu osaksi aikuisten arkea 

Työskenteletkö aikuisten parissa, joilla on haasteita palautumisen kanssa, tai kroppa jumissa ja kivut vaivaavat? Tai onko asiakkaallasi vaikkapa pahaa esiintymisjännitystä tai ahdistavatko häntä erilaiset sosiaaliset tilanteet? Työkin ehkä stressaa tai hänellä on paniikkiherkkyyttä. 

Voi olla, että asiakastasi kiusaavat päälle jääneet primitiivirefleksit. Väärään aikaan päällä ollessaan ne aiheuttavat monenlaisia haasteita, mutta onneksi niiden sammuttaminen on mahdollista yksinkertaisten liikkeiden avulla. Make Sense -tiimi tarjoaa käytännönläheistä koulutusta aikuisten kanssa toimiville primitiivireflekseistä ja niiden vaikutuksesta aikuisten elämässä. 

Koulutus on suunnattu kaikille aikuisten hyvinvoinnin parissa työskenteleville toimijoille, keskityitpä sitten kehoon tai mieleen, kuten terapeuteille, uravalmentajille, osteopaateille, fysioterapeuteille, liikuntavalmentajille, life coacheille jne.

Koulutuksessa opit

  • ymmärtämään, mitä primitiivirefleksit ovat 
  • tunnistamaan päälle jääneiden primitiivirefleksien aiheuttamia haittoja aikuisten elämässä
  • hyödyntämään erilaisia harjoitteita refleksien sammuttamiseksi
  • soveltamaan opittua omassa työssäsi 

Koulutus järjestetään kahtena lauantaina, joiden aikana käydään yhdessä läpi tietoperustaa ja opetellaan käytännön harjoitteita. Ensimmäisen koulutuspäivän päätteeksi saat sparrausta oman kokeilun suunnitteluun ja toteutukseen käytännössä vaikkapa omassa työssäsi. Toisena koulutuspäivänä pääset jakamaan kokemuksiasi ja syventämään ymmärrystäsi yhdessä meidän kanssamme.

Leppävaara, Espoo

Aikataulu:

La 27.5. klo 9.00-15.00

Koulutuspäivä 1: 

primitiivirefleksien teoriaa ja käytännön harjoitteita, oman kokeilun suunnittelu

LA 10.6. klo 9.00-15.00

Koulutuspäivä 2: 

oman kokeilun oppien kerääminen, osaamisen syventäminen teorian ja käytännön harjoitteiden kautta

Paikka: 

Leppävaara Espoo. Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Hinta:

490 euroa, sisältää koulutuksen kahvin sekä lounaan.

Peruutusehdot: 

27.4.2023 mennessä 0€

28.4.-11.6.2023 veloitamme 50% kurssin hinnasta

12.6.-27.5.2023 veloitamme 100% kurssin hinnasta

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen täällä: 

https://vello.fi/makesense/

Lisätiedustelut: info@makesense.fi

Lisää koulutuksia tulossa!

Lisää primitiivireflekseistä – työpaja

 

Törmäsitkö primitiivirefleksikoulutuksen jälkeen haasteisiin vai jäikö jokin asia mietityttämään?

Tule mukaan Make Sensen järjestämään työpajaan jakamaan, kuulemaan ja oppimaan lisää.Työpaja on tarkoitettu kaikille Make Sensen primitiivirefleksikoulutusten käyneille.

Tämän puolikkaan päivän aikana saat lisää tietoa ja työkaluja käyttöösi, ja pääset mukaan rakentamaan primitiviireflekseistä kiinnostuneiden verkostoa. Työpajassa ristiinpölytetään oppeja, oivalluksia ja konkreettisia vinkkejä niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin primitiivirefleksien maailmasta. Sinulla on siis ainutkertainen mahdollisuus saada kollegoilta vertaistukea ja vinkkejä siihen, millä eri tavoin primitiivirefleksiharjoitteita voit arjen toiminnassa hyödyntää.

Aika: 6.5.2023 klo 10-14

Paikka: pääkaupunkiseutu

Hinta:150 euroa, sisältää koulutuksen ja kahvin.

Peruutusehdot:
7.4.2023 mennessä 0€
8.4.-21.4.2023 veloitamme 50% kurssin hinnasta
22.4.-6.5.2023 veloitamme 100% kurssin hinnasta

Aika: 28.10.2023 klo 10-14

Paikka: pääkaupunkiseutu

Hinta:150 euroa, sisältää koulutuksen ja kahvin.

Peruutusehdot:
29.9.2023 mennessä 0€
30.9.-13.10.2023 veloitamme 50% kurssin hinnasta
14.10.-28.10 .2023 veloitamme 100% kurssin hinnasta

Ota yhteyttä

 

Hyvän olon konttori, Emalipolku 2 C, 2 krs. 04410 Järvenpää
sähköposti: info@makesense.fi puhelinnumero: +358 50 514 2199