ESTJ

ESTJt on huipputyyppejä
“Elämän ylläpitäjät”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti määrätietoinen järjestäjä

Olet luontaisesti käytännön ihminen ja tekijä. Olet määrätietoinen kaikessa, mihin ryhdyt. Nautit, kun pääset organisoimaan ja järjestämään asioita, ja haluat edistää ja saattaa asiat valmiiksi. Keskityt faktoihin ja nautit totuttuihin tapoihin pohjautuvasta työskentelystä.  Olet myös luontaisesti seurallinen ihminen.

Ihmisistä voimaa

Suhtaudut positiivisesti itseesi, elämääsi ja ympäristöösi. Ulospäin suuntautuneena tyyppinä lataudut kaveriporukassa, mielellään jossain ulkoisessa ympäristössä. Puhuminen on sinulle ajattelun väline, jolloin se, mitä sanot, ei aina ole ajattelun lopputulema tai päätös vaan itse asiassa ajattelun alku. Sinulle on tärkeä kuulla, mitä ajattelet, jotta ymmärrät, mitä ajattelet. Toisinaan saatat pyrkiä peittämään ja olla välittämättä omista tunteistasi ja arvoistasi, joten varmista aika ajoin omaa aikaa itsellesi selventääksesi omat tunteesi ja arvosi.

Systemaattisuudesta ja suunnitelmallisuudesta voimaa

Käsittelet tietoa ja havaintojasi systemaattisesti, jopa abstraktisesti. Osaat muuttaa tiedon sanoiksi ja analyyseiksi, ja olet tarkka ilmaisussasi – usein onnistut kertomaan sen mitä haluat sanoa vain yhtä sanaa käyttämällä. Saatat pitää erityisen paljon kirjoittamisesta, sillä sinulla on taito tuottaa pohdittua, jäsenneltyä ja helppolukuista tekstiä. Tätä vahvuutta ja kykyä jäsentää ajatuksia kirjoittamalla kannattaa hyödyntää myös silloin, kun oma sisäinen maailma tuntuu olevan sekaisin.

Viet asioita eteenpäin tekemiesi työjärjestysten avulla ja mukaisesti asia kerrallaan kohti tarkkaa ratkaisua. Toisinaan saatat ahdistua liian nopean muutoksen alla, mikä voi näkyä joustamattomuutena. Hyvinvointisi kannalta ideaalia onkin, jos muutokset tapahtuvat asteittain ja saat työskennellä keskeytyksettä.

Päätöksenteossa sinulle on tärkeätä varmistaa kaikkien yhdenmukainen kohtelu, johon pyrit hyödyntämällä vahvuuttasi loogiseen ajatteluun. Otat askeleen taaksepäin ja tarkastelet tilannetta objektiivisesti sen plussia ja miinuksia arvioiden. Muista kuitenkin tarkastella faktojen lisäksi myös tilanteen vaikutusta muihin ihmisiin.

Keho kertoo

Hermostotyypilläsi on usein vahva keho. Luotatkin siihen, että kehosi kyllä jaksaa. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen varmistamalla selän neutraalin notkon ja suuntaamalla katseesi eteenpäin. Voimattomuuden tai vaikkapa jäykkyyden tunne kehossasi, etenkin käsissäsi, voikin kieliä sinulle epäluontevasta tai epämiellyttävästä tilanteesta, stressistä ja väsymyksestä.

Tasapainoasi horjuttavat erityisesti tilanteet, joissa asiat junnaavat pitkään paikoillaan eikä päätöksiä saada aikaan tai joissa ihmiset alkavat ideoida, vaikka päätökset on jo tehty. Tällöin saatat ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat huomata yhtäkkiä muuttuneesi hyvinkin epävarmaksi ja herkkätunteiseksi; tunteet kasautuvat ja saattavat purkautua voimakkaanakin suuttumisena.  Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan asialliseen ja eteenpäin pyrkivään tyyliisi.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse