ESTP

ESTPt on huipputyyppejä
“Jalat maassa -realisti”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti hyvä huomiokyky

Olet luontaisesti käytännön ihminen ja tekijä. Keskityt faktoihin ja pyrit riittäviin ratkaisuihin, jotka osaat tilanteesta kuin tilanteesta tunnistaa, sillä sinulla on luontaisesti hyvä huomiokyky. Pystyt käsittelemään suurta määrää erilaista aisti-tietoa ja reagoimaan järkevällä tavalla moneen eri suuntaan. Osaat tunnistaa ja tarttua hetken mahdollisuuksiin niin, että lähdet mukaan sellaisiin hankkeisiin, jotka ovat järkeviä. Olet spontaani ja energinen, nautit saadessasi olla yhteydessä ihmisiin.

Ihmisistä voimaa

Et häiriinny keskeytyksistä, vaan nautit siitä, kun sinulla on monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Ihmiskeskeisenä tyyppinä viihdyt erinomaisesti, kun asioita tehdään yhdessä. Tutkit, suunnittelet ja selvität asioita, ja lähdet sitten kokeilemaan niitä käytännössä niin, että niistä hyötyvät sinun lisäksesi muutkin. Hyödyn tunnistaminen ja löytäminen asioista onkin sinulle tärkeä toimintaasi kannatteleva ajuri. Olet myös energinen ja nopea liikkeissäsi, mikä toisinaan saattaa tuntua muista liian tempoilevalta. Muista siis välillä hidastaa tempoasi ja varmistaa, että muut pysyvät mukana ja että katsot ratkaisuissasi myös nopeaa korjausta pidemmälle ongelman tai tilanteen monimutkaisuuden huomioiden.

Systemaattisuus ja yhdenmukaisuus tärkeitä

Käsittelet tietoa ja havaintojasi systemaattisesti ja loistat synteesien tekijänä ja näkijänä. Kommunikointi on pääasiassa sinulle helppoa ja vaivatonta, vaikka kiireessä ulosannistasi saattaakin tulla helposti käskevää. Käytät mielelläsi vertauskuvia kuvaillaksesi sen, mitä haluat sanoa. Nautit myös asioiden visualisoinnista, esimerkiksi piirtämällä tai muotoilemalla.

Päätöksenteossa sinulle on tärkeätä varmistaa kaikkien yhdenmukainen kohtelu, johon pyrit hyödyntämällä vahvuuttasi loogiseen ajatteluun. Otat askeleen taaksepäin ja tarkastelet tilannetta objektiivisesti sen plussia ja miinuksia arvioiden. Muista kuitenkin tarkastella faktojen lisäksi myös tilanteen vaikutusta muihin ihmisiin. Ulospäin suuntautuneena tyyppinä puhuminen on sinulle ajattelun väline, jolloin se, mitä sanot, ei aina ole ajattelun lopputulema tai päätös vaan itse asiassa ajattelun alku. Sinulle on tärkeä kuulla, mitä ajattelet, jotta ymmärrät, mitä ajattelet.  Tätä vahvuutta kannattaa hyödyntää myös silloin, kun asiat ovat menneet solmuun ja päässä härveltää. Älä jää yksin miettimään asioita, vaan lähde ajattelemaan ääneen muiden kanssa.

Keho kertoo

Hermostotyypilläsi on usein vahva keho. Luotatkin siihen, että kehosi kyllä jaksaa. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen varmistamalla selän neutraalin notkon ja suuntaamalla katseesi eteenpäin. Voimattomuuden tai vaikkapa jäykkyyden tunne kehossasi, etenkin käsissäsi, voikin kieliä sinulle epäluontevasta tai epämiellyttävästä tilanteesta, stressistä ja väsymyksestä.

Stressiä sinulle voivat aiheuttaa erityisesti tilanteet, joissa joudut työskentelemään yksin tai et saa uusia virikkeitä. Myös liika kontrolli saattaa ahdistaa sinua. Tällöin voit huomata alkavasi ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Mielikuvituksesi saattaa lähteä laukkaamaan varsin negatiivista reittiä ja vakuuttaa sinut esimerkiksi siitä, ettei sinua arvosteta. Saatat yhtäkkiä olla epävarma ja tunnepurkauksesi voivat olla voimakkaitakin. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan spontaaniin ja energiseen tyyliisi.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse