INTP

INTPt ovat huipputyyppejä
“Rakastaa ongelmanratkaisua”

Asenteesi ympäristöön
E – Ekstrovertti
I – Introvertti

Tapasi kerätä tietoa
N – Intuitiivinen
S – Aistiva

Tapasi tehdä päätöksiä
T – Ajatteleva
F – Tunteva

Elämäntyylisi
J – Järjestelmällinen
P – Havainnoiva

Luontaisesti luova

Olet luova ajattelija, joka arvostaa ideoiden ja tieteen maailmaa. Olet taitava hankkimaan tietoja ja oivalluksia ympäröivästä maailmasta ja olet elementissäsi silloin, kun pääset ratkaisemaan ongelmia sekä kehittämään ja rakentamaan teorioita ja toimintamalleja. Kaikilla tätä kykyä ei kuitenkaan ole, mikä sinun on hyvä muistaa – saatat nimittäin toisinaan vaikuttaa hieman liian teoreettiselta muiden silmissä. Pyri asioiden yksinkertaisempaan ilmaisuun ja tuo myös ajatustesi käytännölliset seikat näkyville. Tässä sinun kannattaa hyödyntää luontaista vahvuuttasi luovuuteen esimerkiksi visualisoimalla ideasi tavalla tai toisella.

Yksinolosta voimaa

Sisäinen maailmasi on valtavan rikas paikka ja viihdyt siellä hyvin. Löydät sieltä usein vastauksia ongelmiisi ja kysymyksiisi. Pohdit myös mielelläsi asioita ennen kuin sanot mielipiteitäsi ääneen. Itse asiassa, jotta sinun on hyvä ja helppo olla, tarvitset ajoittain aikaa yksin, jolloin lataat akkusi täyteen. Muutoin energiasi saattaa loppua ja väsähdät. Varo vain, ettet hautaudu omaan sisäiseen maailmaasi, jolloin saatat unohtaa sanoa asioita ääneen ulos muillekin. Hyödytkin siitä, että välillä testaat jopa keskeneräisiä ajatuksiasi muiden kanssa ja pyydät aktiivisesti palautetta oman ideasi parantamiseksi.

Tieto, faktat ja merkityksellisyys motivoi

Olet tarkka mielenkiinnon kohteistasi, mikä saattaa näkyä siinä, että suhtaudut aluksi ajatuksiin, asioihin ja ihmisiin varauksellisesti. Haluat usein asioista lisää tietoa, innostut faktoista ja luokittelet tietoa ja havaintojasi systemaattisesti synteesiin pyrkien ennen päätöksen tekoa. Päätöksenteossa sinulle on tärkeätä varmistaa kaikkien yhdenmukainen kohtelu, johon pyrit hyödyntämällä vahvuuttasi loogiseen ajatteluun.

Otat askeleen taaksepäin ja tarkastelet tilannetta objektiivisesti sen plussia ja miinuksia arvioiden.

Merkityksellisyys on sinulle tärkeää, ja tämä näkyy mm. ihmissuhteissasi tai vaikkapa siinä, millainen työ sinulle on tärkeää ja mielekästä. Huominen on mielenkiintoisempi sinun hermostotyypillesi, koska siihen voit vielä vaikuttaa ja suuntaatkin ajatuksiasi usein tulevaan, uutta kehittäen ja ideoiden. Se, mihin et voi vaikuttaa – eli menneisyys – ei aina ole niin kovin kiinnostavaa, jolloin voit vaikuttaa huonomuistiselta. Jos sinua kuitenkin muistutetaan menneen tapahtuman merkityksellisyydestä, niin ei sinulla ole mitään vaikeuksia palauttaa asiaa mieleesi.

Voimaa vaihtelusta

Olet mielelläsi yhtä aikaa mukana useissa projekteissa, joissa innostut suunnitelmien tekemisestä tai parhaiden toimintatapojen löytämisestä. Saat muutoksista voimaa ja luotat kyllä mahdollisuuksiisi, vaikka mielialasi saattavat vaihdella useinkin. Stressaannutkin erityisesti tilanteissa, joissa keskitytään liikaa traditioihin ja rutiineihin, tai kun sinun huolella rakentamiasi toimintamalleja vastaan hyökätään. Väsyneenä voit alkaa ajatella ja käyttäytyä tavalla, joka on perusluonteesi vastaista. Saatat huomata yhtäkkiä muuttuneesi varsin kapeakatseiseksi ja kriittiseksi. Tämä onkin hyvä merkki sinulle kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kun väsymys hellittää, pääset takaisin omaan analyyttiseen ja luovaan tyyliisi.

Keho kertoo

Motivoituminen saattaa sinulla näkyä jopa kehon asennossa erityisen selkeästi. Jotkut tulkitsevat tämän vihaisuutena, vaikka kyseessä onkin vain sinun kehosi luontainen asento, johon se hakeutuu silloin, kun sinä innostut ja keskityt. Voit löytää voimaa / energiaa esimerkiksi liikuntasuoritukseen laskemalla leukasi ja suuntaamalla katseesi eteen sekä varmistamalla liikuntasuoritukseen sopivan mielialan. Löydät voimaa erityisesti takaketjustasi.

Elämäsi paras sijoitus olet sinä itse